Pepernoten bakken
Vind jij pepernoten ook zo lekker? Trek je keukenschort aan en bak ze zelf!
Deze spulletjes heb je nodig
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- 4 theelepels speculaaskruiden
- Theelepeltje zout
- 100 gram koude, harde boter
- 6 eetlepels melk
Alles in huis? Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een grote kom en doe alle ingrediënten in de kom, behalve de boter en de melk. Meng alles goed door elkaar met je handen. Doe dan de boter en de melk erbij en kneden maar. Ga door tot je een stevige bal deeg in je handen hebt.
Gelukt?
Neem dan kleine stukjes deeg en draai er met je handen balletjes van. Dit worden je pepernoten! Stiekem proeven mag best hoor. Leg de pepernoten op een bakplaat met bakpapier. Stop de bakplaat in de warme oven. Voorzichtig! Zet de kookwekker op 25 minuten en houd alles goed in de gaten. Ruikt al lekker hè?
De kookwekker gaat!
Tijd om de pepernoten uit de oven te halen. Pas op, ze zijn nog gloeiend heet. Nu komt het moeilijkste: laat de pepernoten eerst nog even afkoelen. Ja, je moet nog even geduld hebben. En dan: smullen maar!